Donează pentru De la sat

De la sat este un proiect editorial independent, lansat în decembrie 2020. De atunci, satul nostru virtual a tot crescut, lucru care ne bucură, dar în același timp ne și responsabilizează. Pentru a continua în același ritm, se simte nevoia unei susțineri financiare — ne-am făcut un calcul, am tras linie și am ajuns la suma de minimum 400 de euro lunar, adică în jur de 2.000 de lei.

Iată cât la sută am strâns din cei minimum 2.000 de lei de care avem nevoie lunar.

27%

Pe ce dăm acești bani?

Din decembrie 2020, echipa redacțională a muncit pro-bono, din drag pentru satul românesc și pentru comunitatea pe care, alături de tine, am pus-o pe picioare. Avem peste 2.300 de abonați la newsletter, iar pe Instagram suntem peste 10.500. Dincolo de cifre, fiecare membru depune efort și timp pentru a se documenta, a scrie, edita și rescrie textele publicate pe www.delasat.ro.

Pe lângă remunerații, achităm lunar o factură de 20 de lei pentru găzduire website și 200 de lei pentru marketing și imagine. Costurile pentru deplasările pe teren și diurna depășesc peste 200 de lei lunar.

Iată cât și cum lucrează săptămânal, în medie, un membru din echipa „De la sat”: 

  • deplasare pe teren – de la 2h până la 8h
  • documentare teren: între 6h și 12h
  • scriere text: 2h
  • editare: 2h
  • rescriere: 1h 
  • instagram: 5h
  • facebook: 2h 
  • întâlniri de lucru: 2h

Pentru website, mailchimp, platforma prin care trimitem newsletterele noastre, și editarea fotografiilor am numărat 20 de ore, iar costul acestora diferă de la lună la lună. Media se află undeva la 500 de lei.

Cum ne poți susține?

Metoda cea mai utilă pentru proiect este plata recurentă, aceasta ne asigură stabilitate și ne oferă o perspectivă mai clară pentru lunile următoare. Poți alege să donezi 15, 25 sau 35 lei pe lună aici, folosind PayPal sau orice card de credit.

Bulion_De la sat_Sorina Șerban_newsletter_Romania_rural
Zacuscă_De la sat_Sorina Șerban_newsletter_Romania_rural
Dulceață _De la sat_Sorina Șerban_newsletter_Romania_rural

Poți dona o singură dată sau de mai multe ori (fără a seta o plată recurentă) pe website, noi am stabilit o sumă de 30 de lei per tranzacție. Poți multiplica acest 30 de lei cu cât vrei.

Totodată, dacă donezi 50 de lei, o să poți trimite o carte poștală personalizată oriunde în lume. Dacă vrei să donezi mai mult, fără a implica și taxele pe care le achităm către PayPal și Stripe (pentru orice tranzacție), ne poți scrie pe e-mail (redactie@delasat.ro) sau pe Instagram și îți oferim numărul de Revolut sau contul bancar. 

Poștașul dorurilor tale

Poate că ai dat măcar o dată, în copilărie, peste scrisorile pe care ai tăi și le-au trimis în tinerețe și aproape le-ai mototolit de emoție și-un pic de jenă. Poate că ți-a arătat și ție bunica scrisorile sau cărțile poștale de la copiii plecați în armată, în care se citea dorul, discret, printre rânduri, și pe care le păstrează în locuri doar de ea știute. Sau poate că îți e dor să mai scrii o felicitare, așa cum o făceai de 8 Martie, când erai de-o șchioapă. Pe atunci nu îți era teamă să-i spui mamei că o iubești, chiar dacă nu nimereai întotdeauna toate literele.

Echipa „De la sat” vrea să fie poștașul dorurilor tale și să te aducă mai aproape de cei care îți sunt dragi prin intermediul cărților poștale personalizate. Pentru că și satul nostru virtual are nevoie de resurse financiare pentru a continua să se dezvolte, cărțile poștale personalizate vor fi livrate în schimbul unei donații către echipa „De la sat”. Suma donată va fi folosită pentru întreținerea locuinței www.delasat.ro și pentru plata facturilor care sosesc la adresa noastră (mailchimp, întreținere și dezvoltare website, marketing etc.).

Tot ce trebuie să faci e să alegi fotografia sau ilustrația din formularul pe care ți-l vom trimite după efectuarea plății și să scrii mesajul pentru destinatar. Sau poți opta să ne trimiți o fotografie cu tine. Mai apoi trebuie să ne spui la cine și unde vrei să ajungă cartea poștală. Noi ne vom strădui ca aceasta să sosească cu bine în cutia sa poștală, oriunde în lume.