Despre proiect și echipă

Satul românesc este și despre oamenii simpli, muncitori, care așteptă pe oricine cu masa pusă. Ne concentrăm atenția asupra locului care în ultimele luni a devenit un refugiu pentru mulți dintre noi.

Suntem sașe săteni, de meserie culegători de (po)vești, care iubesc satul românesc. Lucrăm împreună la un newsletter dedicat exclusiv zonei rurale. În fiecare lună alegem o temă și creăm conținut original pe care îl împachetăm în nouă rubrici.

Îți batem la poarta e-mailului o singură dată pe lună și apoi te lăsăm în compania (po)veștilor noastre. Asta până luna următoare, când trimitem conținut nou-nouț. Ne-am ales și o zi, penultima duminică din lună.

Dedicăm acest newsletter tuturor celor care iubesc satul românesc, care au amintiri frumoase de la bunici și pe care vor să le readucă în prezent. Asta pentru că, întâi de toate, primii și cei mai buni influenceri au fost bunicii. O facem cu drag și pentru cei plecați din țară, care deși distanți fizic, își au inima acasă.

Nu ne propunem să fim nici echidistanți, nici obiectivi, ne implicăm emoțional, căci când e vorba de sat, avem în traistă sentimente mult prea frumoase pentru a fi păstrate doar pentru noi. Bagajul emoțional nu ne deranjează, ba din contră, fiindcă e mult mai ușor să duci o traistă plină decât una goală.

Așadar, noi pornim pe câmp la cules (po)vești și abia așteptăm să ne întâlnim lună de lună pe e-mail sau oricând pe paginile noastre de Instagram și Facebook.

Echipa

Ionuț Teoderașcu
Ionuț Teoderașcu

| coordonator, editorul rubricilor Satul în obiectiv, De la cititori și La masă!

Ionuț este fotograf documentarist. A studiat Fotografia Documentară și Fotojurnalismul la Universitatea Westminster din Londra și anul trecut a publicat primul său scurtmetraj documentar. Ionuț a copilărit în satul Crăiești din județul Galați.

Nicoleta Felea
Nicoleta Felea

| editorul rubricii Turismul de pe uliță

Nicoleta este creator de conținut. După o studenție la geografie în Iași, a aprofundat domeniul managementului turistic, în Londra. A locuit 19 ani în satul Chiraftei, din Câmpia Covurluiului.

Andreea Anton
Andreea Anton

| editorul rubricilor Plecat din sat, Odaia cu oaspeți și Tezaur folcloric în reluare

Andreea a studiat Jurnalism și a fost reporter la Adevărul și Ziarul de Iași, precum și redactor-șef adjunct la Opinia studențească. Acum locuiește în Scoția și visează să se întoarcă la scris. Andreea a copilărit în satele Pădureni și Șendriceni, din județul Botoșani.

Florentina Simin-Tituleac
Florentina Simin-Tituleac

| editorul rubricii Jurnal de școală

Florentina a copilărit la Socrujeni, în jud. Botoșani, și încă de atunci visa să fie învățătoare. A urmat un liceu cu profil pedagogic, iar după absolvirea facultății s-a înscris în Teach for Romania, un program care trimite cadre didactice în zone defavorizate – și a ajuns la Gârcini, în jud. Brașov, unde este învățătoare.

Larisa Gherasim
Larisa Gherasim

| editorul rubricii Lada cu amintiri

Larisa a dat, pentru o perioadă, condeiul pe familie. Înainte de a fi mamă a două fetițe, a studiat Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a lucrat ca reporter la ziarul Evenimentul. Larisa a copilărit în satul Podoleni din județul Neamț.

Sorina Șerban
Sorina Șerban

| ilustrator

Sorina locuiește în satul Baciu din județul Cluj, unde se bucură de liniștea pădurii Hoia, departe de agitația din oraș. Lucrează în domeniul educației speciale, iar în timpul liber realizează ilustrații digitale și publică materialele pe Ela Ilustration RO.