Despre proiect și echipă

Satul românesc este și despre oamenii simpli, muncitori, care așteptă pe oricine cu masa pusă. Ne concentrăm atenția asupra locului care în ultimii ani a devenit un refugiu pentru mulți dintre noi. Află aici mai multe despre proiect și echipă.

Suntem săteni, de meserie culegători de (po)vești, care iubesc satul românesc. Lucrăm împreună la un newsletter dedicat exclusiv zonei rurale. Creăm conținut original pe care îl împachetăm în mai multe rubrici.

Îți batem la poarta e-mailului o dată pe săptămână, în fiecare duminică, și apoi te lăsăm în compania (po)veștilor noastre.

Dedicăm acest newsletter tuturor celor care iubesc satul românesc, care au amintiri frumoase de la bunici și pe care vor să le readucă în prezent. Asta pentru că, întâi de toate, primii și cei mai buni influenceri au fost bunicii. O facem cu drag și pentru cei plecați din țară, care deși distanți fizic, își au inima acasă.

Nu ne propunem să fim nici echidistanți, nici obiectivi, ne implicăm emoțional, căci când e vorba de sat, avem în traistă sentimente mult prea frumoase pentru a fi păstrate doar pentru noi. Bagajul emoțional nu ne deranjează, ba din contră, fiindcă e mult mai ușor să duci o traistă plină decât una goală.

Așadar, noi pornim pe câmp la cules (po)vești și abia așteptăm să ne întâlnim pe e-mail sau pe paginile noastre de Instagram și Facebook.

Echipa

<a href="https://www.delasat.ro/author/ionut-teoderascu/">Ionuț Teoderașcu</a>
Ionuț Teoderașcu

| coordonator, editorul rubricilor Satul în obiectiv și La masă!

Ionuț este fotograf documentarist. A studiat Fotografia Documentară și Fotojurnalismul la Universitatea Westminster din Londra și în 2020 a publicat primul său scurtmetraj documentar. Ionuț a copilărit în satul Crăiești din județul Galați.

<a href="https://www.delasat.ro/author/nicoleta-felea/">Nicoleta Felea</a>
Nicoleta Felea

| editorul rubricii Turismul de pe uliță

Nicoleta este creator de conținut. După o studenție la geografie în Iași, a aprofundat domeniul managementului turistic, în Londra. A locuit 19 ani în satul Chiraftei, din Câmpia Covurluiului.

<a href="https://www.delasat.ro/author/tituleac-florentina/">Florentina Simin-Tituleac</a>
Florentina Simin-Tituleac

| editorul rubricii Jurnal de școală

Florentina a copilărit la Socrujeni, în jud. Botoșani, și încă de atunci visa să fie învățătoare. A urmat un liceu cu profil pedagogic, iar după absolvirea facultății s-a înscris în Teach for Romania, un program care trimite cadre didactice în zone defavorizate – și a ajuns la Gârcini, în jud. Brașov, unde este învățătoare.

<a href="https://www.delasat.ro/de-la-cititori/sa-te-fereasca-puricii/">Oana Sparklin</a>
Oana Sparklin

| editor marketing & editorul rubricii De la cititori

Oana locuiește in SUA, în orașul în care s-a filmat serialul Breaking Bad. Lucrează în domeniul medical pentru unul dintre cele 3 spitale din statul New Mexico. S-a mutat din România acum 6 ani, unde a fost studentă la Psihologie în Timișoara. Oana a copilărit și a petrecut fiecare vacanță în comuna Dalboșeț din județul Caraș-Severin.

<a href="https://www.delasat.ro/odaia-cu-oaspeti/leacuri-babesti/">Sorina Șerban</a>
Sorina Șerban

| ilustrator

Sorina locuiește în satul Baciu din județul Cluj, unde se bucură de liniștea pădurii Hoia, departe de agitația din oraș. Lucrează în domeniul educației speciale, iar în timpul liber realizează ilustrații digitale și publică materialele pe Ela Ilustration RO.

Din „de la sat” au făcut parte și:

<a href="https://www.delasat.ro/author/andreea-anton/">Andreea Anton</a>
Andreea Anton

| editorul rubricilor Plecat din sat, Odaia cu oaspeți și Tezaur folcloric în reluare

Andreea a studiat Jurnalism și a fost reporter la Adevărul și Ziarul de Iași, precum și redactor-șef adjunct la Opinia studențească. Acum locuiește în Scoția și visează să se întoarcă la scris. Andreea a copilărit în satele Pădureni și Șendriceni, din județul Botoșani.

<a href="https://www.delasat.ro/author/larisa-gherasim/">Larisa Gherasim</a>
Larisa Gherasim

| editorul rubricii Lada cu amintiri

Larisa a dat, pentru o perioadă, condeiul pe familie. Înainte de a fi mamă a două fetițe, a studiat Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a lucrat ca reporter la ziarul Evenimentul. Larisa a copilărit în satul Podoleni din județul Neamț.

Colaboratori: