Jurnal de festival – Ziua 1, Suflet de România (ediția II)

Sâmbătă și duminică (27-28 aprilie), pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul care încurajează artizanii din România să se conecteze la comunitate și ne ajută să descoperim micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc. 

Startul oficial al festivalului Suflet de România a fost dat după un tur al micilor producători și al artizanilor realizat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu, mai multe oficialități și autorități centrale și locale și de Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, alături de Gabriela Sîrbu, Corporate Sustainability Director, Profi.

Festivalul a recreat un sat de altădată, cu zone precum Ulița Copiilor, Târgul Satului, Hanul Târgoveților sau Drumul Artizanilor.

Participanții la prima zi a festivalul Suflet de România au fost invitați să se bucure de recitalurile oferite de Narcisa Suciu și Ducu Bertzi.

Părintele Constantin Necula a oferit, de pe scena Suflet de România, o doză concentrată de hrană pentru sufletele frumoase care caută să învețe să facă bine împreună.

„Ceea ce ne face bine și ne face frumoși este concentrat în acest festival în care punem suflet, așa cum punem în fiecare zi în tot ceea ce facem la Profi. După o primă ediție cu un număr impresionant de participanți, sperăm să adunăm acum și mai mulți prieteni pe Domeniul Regal de la Săvârșin, care să se bucure de muzică, ateliere, filme și de produse pregătite cu mult suflet, dar mai ales de întâlnirea cu valorile autentice ale satului românesc și cu micii producători care duc tradițiile mai departe. Soarele care s-a arătat după zilele ploioase este semnul cel mai bun că reușim ca lumina din noi să o aducem la suprafață în festivalul Suflet de România, iar de Sus primim un zâmbet care confirmă că suntem în locul potrivit, cu oamenii potriviți”, declară Călin Costinaș, Director General adjunct Profi. 

„Avem un cadru încărcat de istorie, Domeniul Regal Săvârșin, un moment în care reunim mii de oameni aici pentru a se conecta unii cu alții, cu organizații care fac bine zi de zi și pe care ne mândrim să le susținem și noi, aducând la un loc mici producători, meșteșugari în ateliere deschise pentru toate vârstele, tradiții și muzică bună care să ne ajute să ne simțim bine împreună. La final, toate aceste experiențe frumoase dau energie pentru a face și mai mult și pentru a crede în România bună în care fiecare dintre noi să pună suflet în continuare”, spune Gabriela Sîrbu, Corporate Sustainability Director al Profi.

Evenimentul Suflet de România încurajează comunitatea să se conecteze la valorile autentice, la gusturile bune și tradițiile satului românesc.  Inițiativa Profi este parte a acordului tripartit “Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi,  pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.

Tradiție pentru susținerea producătorilor locali

Pentru Profi implicarea în comunitate este o tradiție căreia îi dedică timp și resurse, inclusiv Raftul cu Bunătăți Locale, cel mai amplu program de susținere a micilor producători locali artizanali. Dincolo de prezența la Raftul cu Bunătăți Locale din magazinele selectate Profi, micii producători locali își spun poveștile și își prezintă oferta și pe cea mai amplă platformă națională de promovare a lor, Via-Profi.ro, prin intermediul căreia oricine poate porni într-o călătorie plină de savoarea gusturilor din România.

℗  Acest material este susținut de Profi.
Fotografii © Profi.