Pășim în 2023 cu umor românesc — proverbe și zicători ilustrate

*Acesta este newsletterul cu proverbe și zicători, din 31 decembrie 2022. Te poți abona aici.

Ce povestim despre anul 2022? Că am mai scăpat de COVID-19? Că a început un război teribil provocat de Rusia în țara vecină Ucraina? Că s-au scumpit toate și inflația a luat-o în sus? 🤔

Dar în 2022 am avut și câteva vești bune: au apărut noi tratamente și medicamente pentru cancer, Alzheimer, HIV/SIDA; telescopul James Webb al NASA ne-a arătat mai clar cât de mare este lumea; oamenii s-au ajutat mai mult, iar „împreună” a fost mai important decât niciodată. 🤲🏼

Cum ne arată în ilustrația de mai jos, în unele cazuri nu a mai fost despre „frate, frate, da’ brânza-i pe bani”, ci despre „frate, brânza-i pe bani — ia-o dacă ai nevoie de ea”. Cel puțin, în naivitatea mea, asta vreau să cred despre 2022, că ne-a făcut mai buni, ne-a arătat că împreună e mai bine. Să păstrăm asta pentru 2023 și fie ca anu’ viitor să… ne sară mai rar sau deloc muștarul. 😂 (I. Teoderașcu)

Ilustrațiile cu proverbe și zicători au fost create de  pentru De la sat

Dă de veste unui prieten despre proiectul De la sat și ajută-ne să ajungem la 2.500 de abonați (mai avem nevoie de 129). Sărbători frumoase și liniștite în continuare! ❤️ Trimitem newsletterul De la sat în fiecare duminică.

P.S.: Suntem pe Instagram (@dela.sat), pe Facebook (aici poți intra în grupul nostru), iar acesta este website-ul nostru: www.delasat.ro — cu detalii despre cine suntem noi.