Festivalul Suflet de România celebrează satul românesc și producătorii locali

Timp de două zile, Domeniul Regal de la Săvârșin găzduiește festivalul Suflet de România, eveniment organizat de Profi, care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

Pe 29 și 30 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România oferă participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal, în vremea Șezătorilor de altădată. Pe lângă întâlnirea cu peste 40 de mici producători locali și oferta lor, vizitatorii au ocazia să urmărească  filme românești valoroase, dar și să se bucure de concerte susținute de Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Daniel Julean și Trupa Calendar, alături de ansambluri de muzică populară dar și de muzică clasică. 

Sâmbătă, la  deschiderea oficială a festivalului Suflet de România, alături de Gaetan Pacton, Director General, și Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, au luat parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României,  Principele Radu, autorități centrale și locale,  mai multe ONG-uri susținute de Profi pentru a contribui la binele comunității.

„Ca să te îndrăgostești de un loc, trebuie să-l înțelegi, să-i cunoști obiceiurile și să-i descoperi valorile autentice. Cel mai bine acest lucru se întâmpla atunci când mergi la rădăcini, la satul care păstrează gusturile bune, oamenii binevoitori și tradițiile care adună în ele o lungă și frumoasă poveste. Deloc întâmplător suntem într-un loc încărcat de istorie, pentru că vrem să continuăm să scriem istorie împreună, aici, în România. Aceasta este misiunea Profi! Dincolo de angajamentul de a oferi zilnic prețuri mici, la Profi punem suflet în România! Punem suflet în comunitate și în tot ceea ce contează!”, a punctat Gaetan Pacton, Directorul General Profi.

„Domeniul Regal de la Săvârșin a devenit pentru acest weekend un loc de întâlnire al oamenilor care pun suflet în România, așa cum facem și noi zi de zi în rețeaua Profi. Participanții la festivalul Suflet de România pot să întâlnească artizani autentici, să pătrundă în miracolul satelor românești și să continue tradiția frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună. Ne-am gândit la cei mici, la familii, la cei care caută să descopere tot ce-i mai bun în satele românești cu ajutorul tuturor simțurilor, astfel încât să aibă ceva valoros de spus mai departe și să contribuie la obiectivul nostru comun: să punem suflet în România. Singura șansă la dezvoltare și bunăstare este prin implicare, ceea ce facem împreună inclusiv în aceste zile de sărbătoare”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, în timpul ceremoniei de deschidere a festivalului Suflet de România.

Programul evenimentelor din cadrul festivalului Suflet de România este disponibil aici.

La festivalul Suflet de România poți fi oaspete, dar și participant activ, la zonele și ateliere prezente. În cadrul acestora îți vei putea descoperi dibăcia în diverse activități și vei explora diverse tărâmuri rurale și nu numai:

zonele: Hanul Târgoveților, Târgul Satului, Punem Suflet, Drumul Artizanilor, Ulița Copiilor;

ateliere: Atelierul de lumânări, Casa Fetei de măritat, Casa Menestrelilor, Casa Povestitorului, Casa Dulgherului, Casa Olarului, Casa Baciului, Casa Morăresei, CINEMARATON.

______________________________________________________

Pentru Profi implicarea în comunitate este o tradiție căreia îi dedică timp și resurse, inclusiv Raftul cu Bunătăți Locale, cel mai amplu program de susținere a micilor producători locali artizanali:

  • prima inițiativă prin care Profi a reunit micii producători locali artizanali a fost în septembrie 2022 la Festivalul de la Apoș;
  • ulterior, Raftul cu Bunătăți Locale a fost lansat în magazine, prima dată în Cluj și Dâmbovița;
  • la finalul lunii martie, Alba a devenit al doilea județ, după Bistrița-Năsăud, în care programul a fost implementat în acest an. 

Echipa De la sat a stat de vorbă cu câțiva producători locali din județele Bistrița-Năsăud și Alba, iar poveștile lor pot fi lecturate aici:

℗  Acesta este un material publicitar.