Suflet de România, festivalul care celebrează satul românesc

Susținem producătorii locali!

Pe grupul nostru de Facebook — De la sat, oferim membrilor oportunitatea de a recomanda, periodic, producători locali ale căror produse le-au încercat. Indiferent că e vorba despre grădinărit, despre miere, despre brânzeturi, mezeluri, produse de panificație, articole de decor sau plante, e loc pentru toată lumea!

Împărtășim această idee cu echipa Profi, care în weekendul de Florii, 27-28 aprilie, a organizat la Domeniul Regal Săvârșin, din județul Arad, festivalul Suflet de România. A doua ediție a acestui festival a readus  împreună meșteșugarii, artizanii, micii producători și comunitatea.

Ce înseamnă festivalul „Suflet de România?”

Profi a recreat un sat de altădată în care binele este făcut împreună, unde vecinii se ajută reciproc. Iubitorii de rural au trecut pe Ulița Copiilor, au făcut un popas la Târgul Satului, s-au ospătat la Hanul Târgoveților sau au descoperit ce poate crea omul cu mâinile și cu sufletul pe Drumul Artizanilor.

Evenimentul a fost unul plin de energie și voie bună și a cuprins ateliere cu meșteșugari iscusiți, un cinematograf în aer liber cu filme românești, dansuri populare, concerte, dar și o caravană medicală unde 30 de medici și cadre medicale din Timișoara au oferit gratuit consultații.

Deschiderea festivalului „Suflet de România” a fost marcată de turul realizat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu, mai multe oficialități și autorități centrale și locale și de Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, alături de Gabriela Sîrbu, Corporate Sustainability Director, Profi.

„Ceea ce ne face bine și ne face frumoși este concentrat în acest festival în care punem suflet, așa cum punem în fiecare zi în tot ceea ce facem la Profi. După o primă ediție cu un număr impresionant de participanți, sperăm să adunăm acum și mai mulți prieteni pe Domeniul Regal de la Săvârșin, care să se bucure de muzică, ateliere, filme și de produse pregătite cu mult suflet, dar mai ales de întâlnirea cu valorile autentice ale satului românesc și cu micii producători care duc tradițiile mai departe. Soarele care s-a arătat după zilele ploioase este semnul cel mai bun că reușim ca lumina din noi să o aducem la suprafață în festivalul Suflet de România, iar de Sus primim un zâmbet care confirmă că suntem în locul potrivit, cu oamenii potriviți”, declară Călin Costinaș, Director General adjunct Profi.

„Avem un cadru încărcat de istorie, Domeniul Regal Săvârșin, un moment în care reunim mii de oameni aici pentru a se conecta unii cu alții, cu organizații care fac bine zi de zi și pe care ne mândrim să le susținem și noi, aducând la un loc mici producători, meșteșugari în ateliere deschise pentru toate vârstele, tradiții și muzică bună care să ne ajute să ne simțim bine împreună. La final, toate aceste experiențe frumoase dau energie pentru a face și mai mult și pentru a crede în România bună în care fiecare dintre noi să pună suflet în continuare”, spune Gabriela Sîrbu, Corporate Sustainability Director al Profi.

Activități pentru suflet

Participanții la festivalul „Suflet de România” s-au bucurat, pe lângă bunătățile de pe mese, și de recitaluri, de hrană pentru suflet, oferite cu drag de Narcisa Suciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Romulus Cipariu și de părintele Constantin Necula.

Festivalul „Suflet de România” face parte din acordul tripartit „Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi, ce vizează susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.

Accesul a fost gratuit.

———————————————

Un alt proiect al echipei Profi este Raftul cu Bunătăți Locale, despre care poți afla mai multe din materialele următoare, după ce am stat de vorbă cu câțiva producători locali din Bistrița-Năsăud, Alba, Botoșani, Suceava, Olt și Sibiu:

℗  Acest material este susținut de Profi.
Fotografii © Profi.